woensdag 25 april 2018

'Italiaans dorp' Il Cavallino moet definitief weg uit Westlandse kas

De gemeente Westland is er in geslaagd een nagebouwd Italiaans dorp, compleet met dorpsplein, weg te krijgen uit een kas aan het Boomgaardspad in Naaldwijk. Dit bleek vandaag bij de Raad van State.De gemeente Westland probeert het Italiaanse dorp sinds 2016 uit de kas te krijgen. De eigenaar van de kas, Cavallino B.V., organiseerde bedrijfsfeesten en evenementen in het dorp, maar hield daarmee op toen de gemeente twee jaar geleden een dwangsom oplegde van vijfduizend euro per gegeven feest.

Cavallino B.V., dat volgens zijn advocaat J. Geelhoed op het punt staat de kas te verkopen, wil af van deze dwangsom. Daarvoor klopte het bedrijf vandaag aan bij de Raad van State in Den Haag.

Dwangsombesluit

In het aangevochten dwangsombesluit van de gemeente staat de kas niet gebruikt mag worden voor 'iets anders dan een volwaardig en doelmatig glastuinbouwbedrijf'. Vooral het woord 'volwaardig' is volgens Geelhoed een enorm risico voor zijn cliĆ«nt omdat de kas maar vierduizend vierkante meter groot is. 

Volgens nieuw beleid van de gemeente is een volwaardig bedrijf 1,5 hectare groot en alles onder de vijfduizend vierkante meter 'niet volwaardig'. ,,Cavallino kan de kas verhuren aan een volwaardig tuinbouwbedrijf. Dat vinden we goed’’, zegt een woordvoerder van de gemeente. 

Een bloementeler, die de kas eerst gebruikte, zou volgens Geelhoed weer aan slag willen op het Boomgaardspad. Daar mag geen gedoe van komen met de gemeente, vindt de advocaat.

De uitspraak van de Raad van State volgt binnenkort.

BRON BERICHT 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten